Empresa

Una història de construcció de futur

"Des dels seus inicis, el principal objectiu ha estat poder oferir als nostres clients un treball de qualitat i ben fet"

Constelma neix el 2012 en reunir en una sola empresa l’experiència dels treballs de construcció i telecomunicacions que oferien les empreses Construccions Francesc Vidal, fundada el 1979, i Immobles i Instal·lacions del Bages, fundada el 1988 i dedicada al sector de les telecomunicacions. Per tant, compta amb una experiència de més de 45 anys al sector de la construcció i amb més de 36 anys al sector de les telecomunicacions.

Durant aquests anys hem treballat en diferents tipus d’obra:

  • Privada: edificis d’habitatges, naus industrials, conservació i manteniment, rehabilitacions diverses a hospitals, oficines bancàries, etc.
  • Pública: escoles bressol, residències de gent gran, biblioteques, centres sanitaris i d’ensenyament, etc.

Actualment disposem d’una àmplia plantilla de treballadores i de treballadors fixos, formant un equip capaç d’afrontar qualsevol tipus d’obra de construcció.

Disposem de camions, furgonetes i vehicles de transport que ens permeten cobrir tot el territori de Catalunya. Les nostres oficines i magatzem estan ubicades a Manresa, en unes instal·lacions pròpies de 5.000m² de superfície. També disposem d’un gran ventall d’eines de construcció per fer tots els treballs.

Els nostres orígens
El 1965 Francesc Vidal Serena comença amb les activitats de construcció. Aquí va començar un camí que ens ha portat a la companyia actual Constelma.
El 1979 es va fundar Construccions Francesc Vidal, una continuació de les activitats que venia realitzant Francesc Vidal Serena.
Aquest any es va crear una empresa dedicada a un nou camp que després seria decisiu: el de les telecomunicacions. Immobles i Instal·lacions del Bages es dedico, amb el seu parc mòbil i els seus professionals, a la instal·lació de telecomunicacions.
Aprofitant l’experiència de les empreses creades, es va crear Constelma. Amb nova energia i visió de futur, incrementant força al camp de les telecomunicacions.
Aquest any, Constelma es va revitalitzar i es va focalitzar a l’obra industrial. Des d’aleshores ens hem constituït com una empresa referent en aquest sector.
Constelma afronta avui reptes importants i emocionants. Tecnologia, especialització, sostenibilitat, col·laboració entre empreses… són aspectes clau que apliquem per seguir evolucionant d’acord amb les necessitats d’aquest nou mercat, mantenint l’energia i la il·lusió dels inicis.

Els nostres objetius

Per poder complir amb el nostre principal objectiu, on el més important és oferir una construcció de qualitat i ben feta, amb un sistema de treball basat en una gran experiència en l’organització i la planificació de les obres, intentant oferir al client sempre la millor opció de preu i planificació possible, sempre seguint el Sistema de Gestió Integrat de Qualitat, Medi Ambient i Prevenció de Riscos Laborals, realitzant els processos de la nostra activitat centrant-nos en la correcta execució de les feines, minimitzant els possibles incidents i/o accidents i mantenint un conjunt de bones pràctiques ambientals.

Un altre dels nostres principals objectius és la prevenció de riscs laborals. Des de sempre, l’empresa ha estat molt sensibilitzada pel que fa a la seguretat de tot l’equip. Per això el nostre personal rep formacions contínuament, i treballem en la millora de les condicions de treball a les obres per oferir un entorn amb la qualitat més òptima possible.

Respectant l'ecosistema

A Constelma ens preocupa la salut del planeta, per això cuidem al màxim el nostre procés de treball.

Correcta gestió de residus

Control d'emissions de pols i sonores

Us de grava i coure reciclats

Mínim moviment de terres per evitar l'impacte al medi

Els nostres serveis

looks_one

Construcció d'edificis de tot tipus

looks_two

Construcció de naus industrials

looks_3

Construcció de fossades per a premses i maquinària industrial

looks_4

Reformes integrals

looks_5

Manteniment industrial

looks_6

Rehabilitació d'edificis

En els darrers anys, l’empresa s’ha especialitzat molt en el manteniment industrial; això significa realització de tota mena d’obra civil, com ara fossades de premses, repavimentacions, fonaments de màquines, obertura de rases per a noves instal·lacions, etc., a fàbriques de diferents tipus, sempre compatibilitzant el nostre treball amb activitat industrial, sense que aquesta es pari: evitar la generació de pols, senyalització adequada dels llocs de treball, minimitzar l’ocupació d’espais, neteja i ordre diari a les zones de treball, realització d’alguns treballs en caps de setmana, gestió documental de seguretat i salut molt estricte, etc…

Per millorar el funcionament de les obres, diàriament un responsable de l’empresa qualificat (arquitecte o enginyer) es desplaça a tots els llocs de treball actiu per fer un seguiment de les obres que es duen a terme, i prendre decisions al moment sobre els problemes que puguin sorgir, i sobretot fer un seguiment de la qualitat i de la planificació de les obres.

looks_one

Disseny de projectes de fibra òptica

looks_two

Gestió de permisos particulars per al desplegament de xarxes de fibra òptica

looks_3

Instal·lació de xarxes de fibra òptica FTTH

looks_4

Manteniment de línies i cablejats a Catalunya

Actualment disposem d’una àmplia plantilla de treballadores i de treballadors fixos, formant un equip capaç d’afrontar qualsevol tipus d’obra de treball de fibra òptica.

Disposem de camions, furgonetes i vehicles de transport que ens permeten cobrir tot el territori de Catalunya.

Les nostres oficines i magatzem estan ubicades a Manresa, en unes instal·lacions pròpies de 5.000m² de superfície. També disposem d’un gran ventall d’eines de fibra òptica per fer tots els treballs.

Treballem pels principals operadors com són: Telefònica, Avatel, Fibracat, Adamo, Jazztel, Orange, Ono, etc…